Battle Beast

Battle Beast on noussut muutamassa vuodessa yhdeksi Suomen suosituimmista metallibändeistä ja saavuttanut merkittävää suosiota myös metallipiirien ulkopuolella. Bändi yhdistelee onnistuneesti perinteistä metallia, vivahteita 1980-luvun popista, rokista ja metallista. Kaiken kruunaa taitava naislaulaja, jonka korkea ääni suorastaan huumaa kuulijan. Bändin tarina on kuitenkin ollut kriisien sävyttämä, eikä menestys ole ollut itsestään selvää. Jos olet itse metallifani, tai muuten vain kiinnostunut metallimusiikista, lue tästä artikkelista lisää. Kerromme tarkemmin millainen yhtye Battle Beast oikein on ja millainen bändin taival on ollut.

Alkutaival

Bändi ei ole erityisen vanha, se on perustettu vasta vuonna 2008. Bändin alkuperäinen perustaja on nimeltään Anton Kabanen. Hänellä oli ollut kuitenkin jo vuosia aiemmin visioita ja suunnitelmia omasta bändistä ja hän oli kehitellyt yhtyeen brändiä jo pitkään. Vuonna 2008 bändi siis kuitenkin virallisesti perustettiin ja mukaan liittyivät Antonin entiset koulukaverit Juuso Sainio sekä Pyry Vikki. Pian mukaan saatiin lisää täydennystä kuin Eero Sipilä sekä Janne Björkroth liityivät bändiin. Laulajaksi löytyi lahjakas solisti Nitte Valo ja bändin ensimmäinen keikka näki päivänvalon vuonna 2009 Hyvinkäällä, paikallisessa pubissa.

Bändin nopeatempoinen ja menevä poljenta oli monelle kuulijalle mieleen ja pian keikkoja alkoikin ilmestyä kalenteriin enenevissä määrin. Yhtye osallistui muutamiin bändikilpailuihin ja saikin ensimmäisen levityssopimuksensa vuonna 2010. Ensimmäinen julkaistu albumi kantoi nimeä ”Steel” ja se julkaistiin vuonna 2011 varsin hyvällä menestyksellä.

Nousu suuren yleisön tietoisuuteen

Bändin ura oli nousussa ensimmäisen albumin julkaisun jälkeen, mutta pian vuonna 2012 solisti Nitte Valo ilmoitti, että hän jättää bändin. Syyksi ilmoitettiin perhesyyt, sillä hänelle oli tulossa vauva ja hän halusi keskittyä perhe-elämään kiertuelämän sijaan. Uudeksi laulajaksi valikoitui Noora Louhimo, joka vei bändin kappaleet niin sanotusti seuraavalle tasolle.

Vaikka Nitte Valo oli lahjakas solisti, oli Louhimon laulanta vieläkin mahtipontisempaa ja kirkasäänisempää. Suuret levy-yhtiöt kiinnostuivat bändistä toden teolla ja pian julkaistiinkin jo seuraavat levyt Battle Beast, 2013 sekä Unholy savior, 2015.

Uusi kokoonpano

Menestyksen keskellä vuonna 2015 ilmoitettiin yllättäen että bändin perustaja ja lauluntekijä Kabanen jättää bändin. Syynä olivat taiteelliset erimielisyydet. Hän on sittemmin jatkanut musiikin tekoa uudessa bändissään Beast in blackissä.