Metallibändin perustaminen

Metallimusiikki on suosittua ympäri maailmaa ja metallifaneja löytyykin joka kolkasta. Kyseinen musiikki on suosittua erityisesti Suomessa ja täältä löytyykin eniten metallifaneja suhteutettuna väestön kokoon. Ehkä sen suosio liittyy kansamme hieman syrjäytyneeseen luonteeseen, sillä monesti metallimusiikki on raskasta ja siinä lauletaan tuskasta sekä pahasta olosta. Kun kokee näitä tunteita musiikin kautta, niin jaksaa ehkä itse sitten paremmin. Olipa asia niin tai näin, metallimusiikki nauttii siis erityisesti Suomessa suurta suosiota.

Moni tykkää siis kuunnella musiikkia, mutta on myös monia jotka haluavat itse tehdä musiikkia. Musiikkia voi nykyisin tehdä vaikkapa omalla tietokoneella, mutta moni haluaa silti perustaa ihan perinteisen bändin. Silloin tarvitsee kavereita mukaan soittamaan eri soittimia, sekä laulajan jos ei itse halua laulaa. Jos kiinnostuit bändin perustamisesta, tai olet muuten vain metallifani, niin lue ihmeessä eteenpäin. Kerromme tässä artikkelissa tarkemmin mitä kannattaa huomioida, kun perustaa omaa metallibändiä. Ehkä ensimmäinen oma keikka siintää jo oven takana!

Oman bändin kasaaminen

Jotkut lähtevät tekemään musiikkia yksin esimerkiksi omalla tietokoneellaan. Silloin musiikin tyylisuunta on useimmiten jokin elektroninen musiikki tai dance-musiikki. Jos taas haluaa alkaa tekemään heviä ja metallimusiikkia, tarvitsee yleensä bändin. Perinteiset bändin instrumentit metallimusiikissa ovat rummut, basso, pääkitara ja ehkä toinen kitara. Jotkut bändit käyttävät vielä vaikkapa kosketinsoittimia, mutta minimissään bändiin tarvitsee 3–4 jäsentä. Jos osaa itse soittaa jotain instrumenttia, niin se on aina parempi. Jos itsellä taas ei ole soittaminen hallussa, voi harkita ryhtyvänsä laulajaksi. Monesti metallibändin laulajalle riittää, että on persoonallinen ääni, eikä jokaisen nuotin tarvitse mennä ihan kohdalleen.

Jos sinulla on ystäväpiirissäsi tuttuja, jotka osaavat soittaa eri soittimia, kannattaa kysyä heiltä ensin haluaisivatko he liittyä bändiisi. Näin ollen pääset ehkä aloittamaan musiikin teon ja soittamisen hieman nopeammin. Jos sinulla taas ei ole ystäviä, jotka hallitsevat soittamisen jalon taidon, voit aina hakea jäseniä bändiisi esimerkiksi Facebookin tai muun sosiaalisen median kautta. Kun bändi on kasassa, niin voittekin alkaa soittamaan metallia. Kannattaa yhdessä miettiä, soitatteko harrastusmielessä muiden kappaleita, vai haluatteko alkaa itse tekemään uutta musiikkia.