Metallica – Enter Sandman -musiikkivideo

Metallica on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen suurimmista metallibändeistä. Yhtye on perustettu jo 1980-luvun alussa, mutta silti sen musiikki tavoittaa yhä uusia kuuntelijoita ympäri maailmaa. Metallica kiertääkin edelleen aktiivisesti keikoilla, vaikka eläkeikä alkaa jo jäsenillä lähestyä.

Yhtye on vuosien saatossa tehnyt useita unohtumattomia klassikoita. Kappaleet kuten Sad but True, Master of Puppets, One sekä Seek and Destroy ovat osa metallimusiikin kuolematonta historiaa. Musiikkivideoilla on myös aina ollut tärkeä osa musiikin suosiossa. Vielä 1980- sekä 1990-luvuilla musiikkivideoilla oli elintärkeä osa jonkin kappaleen suosiossa. Tuolloin ei vielä ollut internetiä, josta jokainen voi kuunnella musiikkia tai nähdä jonkin kappaleen musiikkivideon. Monet saattoivat odottaa musiikkikanavan ohjelmaa, jossa suosikkibändinsä uusin video esitettiin.

Yksi Metallican suosituimmista kappaleista kautta aikain on Enter Sandman. Se oli ensimmäinen sinkkujulkaisu yhtyeen ilman nimeä julkaistulta ”black albumilta”. Kappaleen musiikkivideo on kerrassaan nerokas ja se tuo hyvin kappaleen tunnelman ja sanoman jokaisen katsojan kotisohvalle.

Enter Sandman -musiikkivideo

Albumi ja Enter Sandman -kappale siis julkaistiin vuonna 1991 ja siitä lähtien se on ollut yksi suosituimmista, ellei jopa suosituin, Metallican kappale. Kappale kertoo painajaisista sekä niiden näkemisestä. Musiikkivideo on kuvattu tähän teemaan sopivasti ja videolta välittyy hyvin painajaisten tunnelma, sekä aiheet, joita painajaisissa voi nähdä.

Bändi soittaa koko videon ajan taustalla, ja heistä nähdään aina välillä nopeita välähdyksiä. Muutoin koko videon tunnelma on melko pimeä ja synkkä. Painajaisten aiheita kuvataan videolla hyvin, onko sängyn alla mörkö ja niin edelleen.

Videolla on noudatettu linjaa, jossa ”vähemmän on enemmän”. Se toimii tässä yhteydessä oikein hyvin, sillä musiikkivideolla ei missään nimessä nähdä mitään kovin ihmeellisiä tehosteita tai tietokonegrafiikkaa. Videolta tulee katsojalle hieman epämääräinen olo, että mitä tässä oikein katsotaan, eikä nopeisiin kuvien välähdyksiin ehdi täysin reagoida. Ei voi olla varma, mitä näytöllä vilahti. Se on osaltaan juuri videon tarkoitus, sillä katsojalle on tarkoitus saada olo, ettei hän ole täysin turvassa painajaisten maailmalta.

Jos et siis ole vielä katsonut tämän metalliklassikon videota, tee se ihmeessä nyt!