Metallimusiikki, bändit, albumit ja videot

Tervetuloa sivustollemme. Kerromme tällä sivustolla tarkemmin metallimusiikista, sekä kaikesta siihen liittyvästä. Oletko kiinnostunut eri metallibändeistä, esimerkiksi Metallicasta tai Megadethista? Mitkä ovat kaikista suosituimpia musiikkivideoita metallifanien keskuudessa? Miksi taas Metallican Black albumia pidetään yhtenä parhaista koskaan julkaistuista metallialbumeista? Kerromme myös muista suosituista bändeistä, jotka ovat niittäneet mainetta jo vuosikymmenten ajan. Jokainen tunnistaa varmasti ainakin nimeltä sellaiset suuruudet kuin Iron Maiden, Motörhead tai Pantera. Kerromme myös tarkemmin millaiselta näyttää suomalainen metallibändien tarjonta. Lue siis ihmeessä eteenpäin, jos olet itse metallifani, tai muuten vain kiinnostunut metallibändeistä ja – musiikista.

Metallimusiikki

Metallimusiikilla on jo verrattaen pitkä historia. Jo vuosikymmenten ajan useita bändejä on noussut maailmanmaineeseen metallipiireissä. Vaikka metallia on soitettu ja kuunneltu jo useita vuosikymmeniä, on se toisaalta melko uusi musiikin muoto. Esimerkiksi 1950- tai 1960-luvuilla kuunneltiin jo todella paljon musiikkia, mutta tyylisuunta oli hyvin erilaista. Genre oli enemmän kevyemmän rockin ja jazzin tai bluesin kaltaista.

Metallimusiikki teki tuloaan valtavirran kuunneltavaksi vasta 1980-luvulla, jolloin juuri esimerkiksi Metallica, Anthrax ja Slayer nousivat suuren yleisön tietoisuuteen. Metallimusiikkia pidettiin alkuun hyvin lähes satanistisena, ja erityisesti vanhempi sukupolvi paheksui tätä uutta musiikin aaltoa. Vuodet ovat kuitenkin tehneet metallimusiikista salonkikelpoisempaa, ja nykyisin monet keski-ikään ehtineet kuuntelevat mielellään metallimusiikkia.

Metallibändit

Metallipiireistä on ponnistanut suuren yleisön tietoisuuteen muutamia bändejä, jotka tunnetaan yli musiikin tyylirajojen. Esimerkiksi Metallica, Slayer, Megadeth tai Black Sabbath ovat jokaiselle populaarikulttuuria seuraavalle tuttuja nimiä. Vaikkei olisi itse kyseisten bändien fani, niin niiden nimiin on varmasti törmännyt jossain vaiheessa lehtiä lukiessa tai televisiosta katsellessa. Nykyisin on myös monia nuoremman sukupolven metalliyhtyeitä, jotka ovat nuoremman kuuntelijakunnan suosiossa. Esimerkiksi Linkin Park ja Rammstein ovat erittäin suosittuja bändejä tänä päivänä. Heidän musiikkinsa menee hieman erilaiseen kategoriaan kuin perinteinen 1980- ja 1990-luvun metallimusiikki. Nämä uudemman aallon bändit voidaan lukea Nu-metallin tai Industrial-metallin sanansaattajiksi.

Myös suomesta on ponnistanut monia metallisuuruuksia aina maailmanmaineeseen saakka. Esimerkiksi Nightwish on niittänyt mainetta jo pitkään ja uudemman sukupolven bändit kuten Battle Beast taas ovat maailmanvalloituksen kynnyksellä.